The Wish story

Uppväxt

Jag föddes 1966-09-07 på Kristianstads KK. Vi bodde först i en liten lägenhet på Åkaregatan i Hässleholm, men tidigt byggde min far ett hus till mig och min mor i Finja. En underbar yngelplats med massor av kompisar, nära till skolan och en idrottsplats där vi tillbringade mycket tid.

Hela låg- och mellanstadiet var en lugn, trygg och skön period. ”Storstaden” kom in i årskurs 7-9 då jag fick börja högstadiet på Västerskolan i Hässleholm. Detta var för mig att komma från ”säkerhetszonen” och jag började få mer koll. Vad jag kommer ihåg från denna tid är gymnastik samt engelska läraren som gjorde intryck.

Gymnasietiden blev även den i Hässleholm, jag skulle utbilda mig till möbelsnickare på Jacobsskolan. Tanken var att jag skulle bli slöjdlärare, fast det rann ut i sanden… men med mig hade jag fyra års erfarenhet av trä och metallteknik.

Militärtjänstgöringen stod på tur efter gymnasiet och jag hamnade på K3 i Karlsborg, på Jägarbataljonen. En tid som fick mig att vakna upp på riktigt. Att få ta hand om sig själv oavsett viken situation man hamnade i. En mycket tuff tid som jag inte ångrar men som jag aldrig skulle vilja göra om.

Arbetsliv

Nu kom arbetslivet in i bilden och jag hade en mängd olika arbeten som chaufför, snickare, resemontör och godisförsäljare. Det sistnämnda arbetet var att ta hand om kunder som hade godiskiosker runt om i Skåne. Detta jobb trivdes jag mycket bra med och kom att bli en riktig ”stjärnsäljare”.

Utan att jag visste om det kom musiken in i bilden just här. Jag började att sjunga för mina kunder i telefonen när jag ringde upp och på så vis sålde jag ännu mera godis och läsk. En kund från Kristianstad skulle ha ett jippo och undrade om jag kunde underhålla på hans bensinstation. Det blev en mycket lyckad tillställning som sedan ledde mig till Ivö camping, Siriusgården, Cardells salonger och till sist Södra Kasern.

Plötsligt gick godisföretaget jag jobbade på i konkurs och valet var för mig var att bli arbetslös eller starta eget företag. Det blev egen företagare, där vi blev en ledande grossist inom vårt segment i Sverige.

Under denna period höll jag givetvis på med musiken på helger och kvällar och endera dagen ringde min barndomskompis till mig och tyckte att vi tillsammans skulle sätta ihop ett internationellt band och lansera en Elvis-show som aldrig tidigare skådats.

Detta blev en stor succé i Malmö, Göteborg och Stockholm. Jag blev till och med nominerad till årets krogshow och gästartist i Diggiloo!

Även om musiken tagit stor del av min tid så har jag hela tiden startat upp olika företag som jag en dag ska kunna luta mig tillbaka på om musiken skulle stanna av.

Detta bidrar till att jag hela tiden kan slappna av och vara ”Glenn Wish” fullt ut och inte behöva tänka på tak över huvudet, smör på bordet och kläder på kroppen.

Fortfarande lever jag drömmen fullt ut och kommer att hålla på både med musiken och fastigheterna framöver. Vi har alla fått en tid tilldelade, men ingen vet inte hur länge, så det är upp till var och en att ta för sig av livets goda.

Best Wishes
/ Glenn

20 Motton i livet

1: Ha kul
2: Motionera och sköt om dig
3: Sälj dig aldrig för billigt
4: Våga misslyckas
5: Våga göra bort dig
6: Sätt upp långsiktiga mål
7: Ta inte livet för hårt
8: Ha bra människor runt dig
9: Hoppa över alla människor med negativ energi
10: Våga gå ur ”flocken”
11: Våga vara den du är fullt ut i alla situationer
12: Beröm dina medmänniskor
13: Låt inte bli att göra det du vill för att du inte vågar
14: Döm inte dina medmänniskor för hårt eller för fort
15: Ångra inget
16: Slå in ”kilar” i vardagen
17: Uppskatta enkelheten och vardagen
18: Var snäll
19: Här och nu
20: Ge aldrig upp